Воведување на функции и мерки на претпазливост на машината за поврзување на рабовите

Целосно автоматската машина за лепење на рабовите главно се користи за производство на мебел од панели и дрвени врати и има многу важен ефект врз разни дрвени мебели, дрвени врати и други производи.Функциите вклучуваат претходно глодање, лепење, крајно отсекување, грубо отсекување, фино отсекување, стругање, заокружување на аголот, полирање, жлебување итн. Тој е добар помошник за производство на дрвени производи.

asd (1)

Пред глодање :Користете двојни глодали за да ги ретуширате трагите од бранови, бруси или невертикални појави предизвикани од сечење на панели и обработка на пилата за да постигнете подобри ефекти на запечатување на рабовите.Врската помеѓу рабната лента и таблата станува поцврста, а интегритетот и убавината се подобри.

Лепење :Преку специјална структура, плочката со рабови и материјалот за рабовите се рамномерно обложени со лепак од двете страни, обезбедувајќи посилна адхезија.

Крајно отсекување :Преку прецизно линеарно водечко движење, автоматското следење на моделот и структурата на брзо сечење на високофреквентните и брзите мотори се користат за да се осигура дека површината за сечење е рамна и мазна.

Грубо отсекување, фино отсекување: Сите тие користат автоматско следење на моделот и високофреквентна структура на мотор со голема брзина за да се осигураат дека горните и долните делови на исечената плоча се рамни и мазни.Се користи за поправка и отстранување на преостанатиот материјал за лепење на рабовите на горните и долните страни на лентата за лепење на рабовите на обработената плоча.Груб нож за кастрење е рамен нож.Со цел да се обработат преостанатите делови од запечатувачкиот фурнир.Бидејќи при запечатување на фурнирот, не можете директно да го користите завршниот нож во форма на R.Фурнирот е генерално дебел 0,4 мм.Ако директно го користите завршниот нож, тој лесно ќе предизвика пукнатини.Покрај тоа, груба поправка може да се користи и за запечатување на ПВЦ и акрилик.Кликнете на врската со документот за да проверите повеќе информации.Кликнете на врската со документот за да проверите повеќе информации за првиот процес на поправка на станот.Ножот за завршна обработка е нож во форма на R.Тоа главно се користи за ПВЦ и акрилни рабови ленти на панел мебел.Се претпочитаат рабни ленти со дебелина од 0,8 mm или повеќе.

Заокружување на аголот: Горната и долната опрема за заоблување може да ја направат крајната страна на плочата помазна и поубава

Стружење :Се користи за отстранување на трагите од бранување предизвикани од нелинеарниот процес на сечење на сечење, правејќи ги горните и долните делови на плочата помазни и уредни;

Полирање: Користете памучно тркало за полирање за да ја исчистите обработената плоча и да ја полирате за да ја направите завршната површина на рабовите помазна.

Вдлабнување: Се користи за директно жлебување на страничните панели на гардеробата, долните панели итн., што го намалува процесот на пилање на панели и е поудобно и побрзо;може да се користи и за жлебување на алуминиумските рабови на панелите на вратите.

асд (2)

Мерки на претпазливост за одржување:

1. Пред се, потребно е редовно одржување на машината за лепење на рабовите.Општо земено, циклусот на одржување намашина за поврзување на рабовитее околу 20 дена.Треба да се напомене дека за време на процесот на одржување, абењето и кинењето на лежиштата, запчаниците, ексцентричните тела и другите делови треба детално да се евидентираат(Машини за лепење на рабовите).

2. Машината за лепење на рабовите(Машина за лепење на дрвени рабови)мора да се исчисти до одреден степен по завршувањето на работата за да се исчистат некои нечистотии создадени во текот на работниот процес за да се избегне затнување следниот пат кога ќе се користи.

3. Редовно вршете третман на системот за подмачкување на машината за лепење на рабовите.При изборот на масло за подмачкување, обрнете внимание на изборот на добар квалитет.

4. По намашина за поврзување на рабовитее користен одреден временски период, треба да се прегледаат сите делови на машината за лепење на рабовите.Ако има некакво застој, треба да се реши навреме.Заштитата и одржувањето на машината за лепење на рабовите игра витална улога во употребата на машината за лепење на рабовите.Затоа, кога секојдневно ја користите машината за ленти на рабовите, не заборавајте да вршите редовно одржување на машината за лепење на рабовите.

 

 

Ако имате некои конкретни прашања во врска со оваа информација, ве молиме слободно прашајте!

Ние сме специјализирани за производство на сите видови машини за обработка на дрво,cnc шест странична машина за дупчење,Пила на компјутерска плоча,вгнезден cnc рутер,машина за поврзување на рабовите, пила за маса, машина за дупчење итн.

 

Контакт:

Тел/Whatsapp/wechat:+8615019677504/+8613929919431

Email:zywoodmachine@163.com/vanessa293199@139.com


Време на објавување: Мар-27-2024